Извънредно изявление се очаква днес от Спецпрокуратурата по случая Барселонагейт“.Припомняме, че

...
Извънредно изявление се очаква днес от Спецпрокуратурата по случая Барселонагейт“.Припомняме, че
Коментари Харесай

Чака се извънредно изявление за Барселонагейт

Извънредно изказване се чака през днешния ден от Спецпрокуратурата по случая „ Барселонагейт “.

Припомняме, че има доказателства, от които може да се допусна, че в тази ситуация " Барселонагейт " са изпрани над 5 млн. евро. Това се схваща от заключенията на испанските управляващи, изпратени на ДАНС в края на януари.

" Има доказателства за голям брой знаци, свързани с корпоративни транзакции, които са свързани и могат да конституират хипотетично закононарушение интернационално пране на пари, възлизащо на стойност над 5 млн. евро ", се споделя в документа, с който " Сега " се срещна.

Справката от 21 страници, се базира на първо място на жалбата, с която е почнало следствието в Испания. Обилно се цитират и медийни обява, само че в последна сметка е посочено, че съгласно управляващите в Испания " подадената в жалбата информация е вярна ".

" Според открити източници, чиято информация се съдържа в жалбата, се допуска, че средствата може да са свързани с недекларирани такива от висши чиновници на българското държавно управление, в това число на министър-председателя Бойко Борисов ", написа още в материалите, пратени от Испания на ДАНС по линия на Интерпол.

Предварителните изводи в отчета на испанците са, че са направени две значими вложения в парцели в Испания на обща стойност над 5 млн. евро. Смята се, че средствата са влезнали в страната, прикрити от разнообразни стопански интервенции, като за тази цел са употребявани компаниите Numin Invest SL и Ema BGS SL. Търговските транзакции са от друг тип като нарастване на капитала, придобиване на първокласни парцели и коли, както и принос към капитала от сътрудници.

Преди 2 години един от водещите испански вестници - " Периодико " излезе с три страници следствие, в което се твърдеше, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и профилираното звено за битка с корупцията към испанската прокуратура разследват дали министър председателят по това време Бойко Борисов има отношение към " интернационална скица за пране на пари ", през която от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании Numin Invest SL и Ema BGS SL, които са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева.

 Вестникът се базира на следствие на испанската полиция, почнало по сигнал на неправителствената организация БОЕЦ и траяло близо година. Полицаи от звеното за стопански престъпления са следили и снимали къщата, в която съгласно сигнала живее Йовчева, както и магазина, който компанията й наемаше.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР